Solun

Solun, Grčka

već od 149€

Opis destinacije

Solun je jedan od najstarijih gradova Evrope,a drugi po veličini grad u Grčkoj, Solun će vas sigurno osvojiti svojom bogatom kulturnom tradicijom, očiglednom bliskošću sa našim krajevima i šarmom Mediterana. Ovaj grad na moru, pronađen 316.godine p.n.e. bio je oblast Aleksandra Velikog, glavni grad severne pokrajine Makedonije. Danas je to grad koji odiše kulturom, istorijom i muzikom, koji će svojim romantičnim, uskim uličicama pokraj mora sigurno pronaći put i do Vašeg srca.solun 1 maj,solun 1 maj,solun 1 maj,solun 1 maj

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SOLUN
29.04-03.05.2023 

CENA SA POLASKOM IZ NIŠA 149 €

Aranžman obuhvata:
- Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu
- Smeštaj hotelu prema programu u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u Solunu
- Panoramsko razgledanje 
- Usluge turističkog vodiča - pratioca grupe tokom putovanja
- Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

Aranžman ne obuhvata:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
- Doplata za polazak iz Beograda 20€
- Fakultativne izlete i individualne troškove

Popusti i doplate:
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5€
- doplata za 1/1 sobu iznosi 40%
- umanjenje za sopstveni prevoz 15€

Cene fakultativnih izleta po osobi:
- Meteori 40€ odrsli, deca 30€ (plus ulaznice 3€ po manastiru)
- Olimp, Litohoro, Katerini 30€ odrasli, deca 30€
- Cosmos 10€
Telioni hotel 3* smešten je u samom centru Soluna, na svega 500m od glavne ulice u kojoj se nalazi veliki broj kafića i prodavnica. Sve sobe poseduju: kupatilo sa tuš kabinom, fen za kosu, klimu, grejanje, SAT TV, mini bar, telefon, Wi-Fi (uz doplatu). Na prvom spratu hotela se nalazi restoran u kom se služi doručak (švedski sto).Uveče možete uživati u baru hotela Telioni i probati jedan od ukusnih koktela.

1.  dan .  SRBIJA
 Polazak  iz Niša oko ponoći , mogućnost polaska  iz Beograda i ostalih gradova duž auto puta uz doplatu (vreme i mesto polaska je podložno promeni i znaće se tačno dva dana pred polazak). Noćna vožnja preko Leskovca, Vranja i dalje preko Makedonije, sa usputnim zadržavanjem radi odmora i graničnih formalnosti.

2.  dan SOLUN
Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. Obilazak srpskog vojničkog groblja „Zejtinlik“. Panoramsko razgledanje grada: Rotonda, Galerijusov slavoluk, Aristotelov trg, spomenik Aleksandra Makedonskog, Bela kula… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.  

3. dan -SOLUN 
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Olimp i Katerini. Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke (2917m). Obilazak novog manastira Svetog Dionisija, mesta Litohoro na padini Olimpa i nakon toga odlazak do Katerinija. Povratak u Solun. Noćenje.

4. dan SOLUN - METEORI
Doručak.  Slobodno vreme ili  Fakultativno: celodnevni izlet do Meteora – poseta nekom od Manastira i Crkvi „Agia Paraskevi“ („Sveta Petka“) u klancu Tembi (u povratku). Noćenje.

5.   dan SOLUN – SRBIJA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 16h ili fakultativni odlazak do shopping centra Cosmos. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Direktna vožnja sa pauzama prema potrebi i radi obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Niš na mesto polaska u kasnim večernjim satima.

6.  dan– SRBIJA
Dolazak u Srbiju u ranim jutarnjim satima(vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče) Kraj programa. 
- Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

- 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja

- 40% prilikom rezervacije , ostatak odloženo čekovima građana ili administrativnom zabranom bez uvećanja  do 30.09.2023

CLC

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama