Sarajevo

izlet, BiH

Opis destinacije

Asocijacija na ovaj grad sa najvećim srcem na Balkanu, obično su muzika i raja. Behar što je jednom Bosnom probeharao, Miljacka što tiho teče, i uvek isto pitanje, jel Sarajevo gdje je nekad bilo... A onda Terbević, Bjelašnica, Igman i Jahorina koje štite ovaj večni grad i čuvaju njegovu dušu zbog koje su ga umetnici oduvek najviše voleli i stvarali svoja velika dela na obe obale Miljacke... Grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama...

Informacije

SMESTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SARAJEVO SA POSETOM VIŠEGRADU
16.08.2020.god. – NEDELJA

CENA ARANŽMANA: 1.900,00 dinara
Čačak 1.800,00 dinara 
Užice 1.700,00 dinara
 
Aranžman obuhvata :  
- prevoz turističkim autobusom (A / C , DVD )
- razgledanje prema programu  
- usluge vodiča tokom celog putovanja
- troškove organizacije izleta

Aranžman ne obuhvata: 
- individualne troškove putnika , 
- fakultativni odlazak na Vrelo Bosne  400,00 din. (minimum 20 pax za realizaciju) 


NAPOMENA:
*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. 
*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.
* Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. 
*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 6 €
*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.  
* DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

1.dan-Polazak iz Kraljeva u 04 h . Putovanje preko Čačka i Užica do Višegrada, gde je predviđena kraća pauza za obilazak novoizgrađenog Andrićgrada i predah u nekim od mnogobrojnih kafića pored čuvenog kamenog mosta.  Dolazak u Sarajevo i panoramsko razgledanje grada sa licenciranim turističkim vodičem: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativni obilazak Vrelo reke Bosne. ( doplata 400,00 din. u autobusu  ) 

Vrelo Bosne je izvor u centralnoj Bosni i Hercegovini. Izvor je reke Bosne. Vrelo Bosne se nalazi na periferiji grada Sarajeva, pored Ilidže. Nalazi se u podnožju planine Igman.Danas je Vrelo Bosne poznata turistička atrakcija, i za strane turiste i za lokalne posetioce. Sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka. Dosta životinja se nalazi u parku, poput patki i labudova. U parku koji se nalazi kod izvora postoje brojne zanimljivosti, poput fijakera, mesta za izlet i restorana.Skupština Kantona Sarajevo je 25. maja 2006. godine donela Zakon o proglašenju Spomenika prirode Vrelo Bosne, ukupne površine 603 hektara, na teritoriji opštine Ilidža. A, nakon obilaska Vrela Bosne pešačka tura sa lokalnim vodičem.Slobodno vreme za samostalni obilazak Baščaršije , uživanje u ukusu sarajevskih ćevapa, urmašica i tufahija. Nastavak putovanja ka Višegradu uz kraću pauzu kod čuvenog mosta iz romana „ Na Drini Ćuprija“ . Nastavak vožnje ka Srbiji. Dolazak u kasnim večernjim satima. 

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama