Ohrid

5 dana, Makedonija

već od 69€

Opis destinacije

Ohrid je grad - spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava). Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka .

Informacije

SMESTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID
MAKEDONSKI BISER
“Ko ga jednom poseti, uvek mu se vraća”

Termin: 16.07. -20.07.2020. godine

CENA ARANŽMANA 69€

Polazak iz:  Čačka, Kraljeva, Vr. Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca

DOPLATA za polazak iz Užica 10 €(transfer do Čačka), iz Kragujevca 5€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 5€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika.
*Umanjene za polazak iz Niša 10 € i Kruševca 5 €.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
 - prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)
- smeštaj u hotelu “PRESTOL” 3*(po lokalnoj kategorizaciji) u  1/2 i 1/3 sobama na bazi dva noćenja sa  
  doručkom
- panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- putno zdravstveno osiguranje 
- individualne troškove
- fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI
-Krstarenje brodom do svetog Nauma 10 eura (minimum 20 osoba);
-Izlet do Tirane  sa obilaskom Struge 15 eura (minimum 20 osoba)
-Poseta muzeju na vodi 3 eura (minimum 20 osoba)

NAPOMENA
*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. 
*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.
* Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. 
*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 10 €
*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.  
* DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeća lična karta ili važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

„PRESTOL” ★★★ Hotel se nalazi na obali Ohridskog jezera, na udaljenosti od centra Ohrida 7 km, na potezu gde se nalaze najlepši hoteli u kojima uvek odsedaju turisti koji posećuju Ohrid, a koji imaju u posedu svoje plaže. Hotel raspolaže renoviranim porodičnim sobama, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa balkonom  i pogledom na jezero ili planine. Nudi besplatan bežični internet koji je dostupan u čitavom hotelu, kao i besplatan parking. Sve sobe imaju plazma TV sa kablovskim kanalima, klima uređaj, sef,  mini-bar, a kupatila su opremljena sa tušem i fenom za kosu. Recepcija hotela radi 24h, a gostima su na raspolaganju usluge pranja veša, peglanja, dnevna usluga pospremanja soba, kao i prostorije za sastanke i bankete. Hotel sadrzi restoran, bar, baštu, otvoren bazen (koji radi sezonski). http://hotelprestol.com 
1.Dan(16.07. ČETVRTAK )– KRALJEVO 
Polazak iz Kraljeva oko 23h. Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. Dan( 17.07. PETAK) OHRID
Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar... ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel.  Slobodno vreme . Noćenje.

3. Dan( 18.07. SUBOTA) OHRID – TIRANA – STRUGA - OHRID
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet. Vožnja prema Tirani sa kratkim zadržavanjem radi odmora. Obilazak Tirane: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg… U povratku poseta gradicu Struga, na obali Ohridskog jezera, na delu gde reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera. Danas je Struga poznato turističko i kulturno istorisko naselje. Dolazak u hotel. Slobodno vreme .  Noćenje.   
   
4.Dan ( 19.07. NEDELJA ) OHRID – MUZEJ NA VODI- MANASTIR SVETI NAUM – KRALJEVO
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak na fakultativne izlete. Muzej na vodi i manastir Sv. Nauma. Muzej na vodi je deo rekonstruisanog praistorijskog naselja, sojenice pretvorene u lep i unikatan muzej na vodi koji prikazuju način života žitelja ovog naselja 1200. godine pre naše ere. Krstarenje Ohridom i obilazak manastira Svetog Nauma koji je izgrađen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero,  okolne planine i izvor i crkva Svete Petke.  Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima puno u kumpensi Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”. U poslepodnevnim časovima povratak brodom nazad.  Polazak za Srbiju. 

5 .Dan (20.07. PONEDELJAK) 
Dolazak u Kraljevo  u ranim jutarnjim časovma.( oko 01h) .Kraj puta.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15.09. 2020. godine (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama